Publicaties

Persberichten

Webinar over de ‘zachte kant’ van bedrijfsovername. Doe mee op 10 februari:

In de webinar ‘Boer zoekt boer’ werden deelnemers meegenomen in de mogelijkheden van het platform en kregen ze informatie over bedrijfsovername buiten de familie. ‘Begin op tijd met het proces van niet-familiaire bedrijfsovername’, adviseert agrocoach Lianne Veenstra. Lees hier hoe het verder ging.

BioKennisWeek is een week waarin biologisch in de schijnwerper staat, met online workshops en stands.Voor de online workshops is gezocht naar (biologische) ondernemers, onderzoekers en  adviseurs die laten zien dat landbouw en voedselproductie anders kunnen: 

In de media

“Koers houden in familiebedrijven”: Wiggele Oosterhof legt het nog eens uit:

Kopen is beter dan starten: hoe maak je de beste keus? 

Duurzame land- en tuinbouwbedrijven hebben grond nodig. Naast grond heb je vaak ook gebouwen nodig. Welke mogelijkheden heb je om jouw plannen, bedrijfsstart of bedrijfsgroei mogelijk te maken?

Het starten of overnemen van een bedrijf vereist vaak investeringen. Welke mogelijkheden heb je om jouw plannen, bedrijfsstart of bedrijfsgroei te financieren?

Wil je starten? Ga je een bedrijf overnemen? Of draag je je bedrijf over aan de volgende generatie, binnen of buiten de familie? De Landgilde Routekaart Bedrijfsovername helpt je om koers te houden.

Interviews

Podcast-de-valkuilen-van-aannames-bij-bedrijfsopvolging:

Is je bedrijf verkopen de gevaarlijkste transactie die je ooit gaat doen? En wil je meer weten kijk dan verder op 

Bioboer zoekt Bioboer: bedrijfsovername en starten de webinar met o.a. Sylvester van Ledden.

De complexiteit van een bedrijfsovername binnen de familie. Meer dan helft boeren heeft geen opvolger (op het moment van schrijven de 2e podcast in het rijtje).

Wetenschappelijke artikelen

Cijfers over agrarische bedrijfsopvolging blijven onverminderd slecht: De cijfers bewijzen jammer genoeg dat de lobby van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) niet zonder reden is lees hier verder waarom:

Top